Kuvia Tunturisuunnistuksesta – kiitos palautteesta!

suunnistajat juoksevat Pyhätunturin laella.

Kiitos runsaasta ja laadukkaasta palautteesta Tunturisuunnistuksen osallistujat! Palautteenne perusteella osaamme tehdä monta asiaa vielä paremmin ensi kerralla. Palautekyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa arvontaa varten luovuttaneiden joukosta onni suosi Mikko Tanskalaa Raahesta.

Syyssateiden keskellä on mukava palata Tunturisuunnistuksen tunnelmiin myös kisakuvia katselemalla.

Lue lisää →

Kiitos suunnistajat! – Kuinka onnistuimme?

Kaksi hymyilevää naista seisoo suunnistuskilpailun maalissa suorituksen jälkeen.

Tunturisuunnistuksen järjestäjätiimi kiittää lämpimästi jokaista Peurakaltion Tunturisuunnistus 2021 -kilpailuun osallistunutta. Lauantaina Pyhätunturiin starttasi kahdessa yhteislähdössä yhteensä 563 suunnistajaa. Sunnuntaina Äkäskeron rasteja etsi kaikkiaan 501 suunnistajaa. Mukana oli myös todellisia tunturin valtiaita, kuten artikkelikuvassa ensimmäisen kisapäivän jälkeen hymyilevät D140-sarjan suunnistajat Anna-Maija Hautamäki (vas. 21. Tunturisuunnistus) ja Alli Maja (25. Tunturisuunnistus).

  • Mitä sinulle jäi tunturisuunnistuksesta mielen päälimmäiseksi?
Lue lisää →

Tarkista, onnistiko sinua arvonnassa

Kaikkien osallistujien kesken on arvottu kahdeksan palkintoa. Arvonnassa voittaneet voivat noutaa palkintonsa sunnuntain aikana kilpailukeskuksen infosta. Info on avoinna kello 8–16.

  • Reijo Hirvelä Hoka One One -juoksukengät (Lahjakortti lunastettava Sport Corner Ylläs -liikkeestä sunnuntain 8.8. aikana)
  • Sanni Keisu Hoka One One -juoksukengät (Lahjakortti lunastettava Sport Corner Ylläs -liikkeestä sunnuntain 8.8. aikana)
  • Matias Maijala 30 euron lahjakortti Pizzeria Via Tribunaliin
  • Eero Hautala 30 euron lahjakortti Pizzeria Via Tribunaliin
  • Veli Jumisko 25 euron lahjakortti Jounin Kaupaan
  • Mikko Vapa 25 euron lahjakortti Jounin Kaupaan
  • Sari Laurila Visit Ylläs T-paita
  • Emilia Vesikukka Visit Ylläs T-paita

Hakematta jääneitä arpapalkintoja ei postiteta. Lue lisää →

Tarkista sunnuntain lähtöaikasi

Tunturisuunnistuksen toisen päivän lähtöajat löytyvät valikon lähtölistat ja tulospalvelu -sivulta.

Kilpasarjojen ensimmäiset lähtevät maastooon kello 10. Kilpasarjojen parit ja yksilösarjojen kilpailijat lähtevät takaa-ajolähdössä 40 minuuttiin asti. Yli 40 minuuttia kärkeen jääneet lähtevät yhteislähdössä kello 10.45.

Sekaparisarjojen ikähyvitykset (1 min / vuosi yli 80 vuotta ylittävästä yhteisiästä) on huomioitu lauantain tuloksissa.

Kuntosarjat lähtevät omassa yhteislähdössään kello 11. Lue lisää →

Tunturisuunnistajille luvassa runsaasti palkintoja

Tunturisuunnistuksen palkittavien määrät sarjoittain on lisätty kilpailuohjeeseen. Löydät listan myös tämän tekstin alta. Tunturisuunnistuksen palkinnot jaetaan kilpailukeskuksessa sunnuntaina välittömästi sarjan tulosten valmistuttua. Jokaisen palkinnonsaajan on ilmoitettava järjestäjälle henkilötunnuksensa verolain mukaisesti. Hakematta jääneet palkinnot voi hakea infosta sunnuntaina kello 16 mennessä.

Sijoituksen mukaan jaettavien palkintojen lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan laadukkaita palkintoja. Lue lisää →

Ikähyvitystaulukko on korjattu

Tulospalvelusivun ikähyvitystaulukossa oli virhe, joka on nyt korjattu. Tunturisuunnistuksessa ikähyvitystä saavat sekaparisarjoissa (HDA, HDB, HDC) parit, joiden yhteisikä ylittää 80 vuotta (1 minuutti / vuosi).

  • Tarkistathan oman joukkueesi ikähyvityksen ennen kilpailukeskukseen lähtöä. Ilmoita mahdollisesta korjaustarpeesta kisakeskuksen infoon.

Tarkista ilmoittautumisesi nyt!

Tunturisuunnistuksen lähtölistat on julkaistu, ja löydät tulospalvelusivulle sivuvalikon kautta. Nyt on tärkeää tarkistaa, että nimesi löytyy lähtölistalta ja että niin emit-numero kuin muutkin tiedot ovat oikein.

Jos omaa nimeä ei listasta löydy, olethan saman tien yhteydessä tulospalvelun Risto Kiviseen sähköpostilla risto.kivinen@resultfellows.com.

Tunturisuunnistuksen ilmoittautumisaika päättyi maanantaina 2.8., mutta kuntosarjoihin on mahdollista ilmoittautua vielä paikan päälläkin Peurakaltiossa. Lue lisää →

Kilpailuohjeet on julkaistu – Tutustu kisakeskuksen palveluihin

Tunturisuunnistuksen kilpailuohjeet on julkaistu ja löydät ne sivuvalikon kautta. Ohjeisiin saattaa tulla muutoksia koronatilanteen tai -ohjeiden mahdollisista muutoksista johtuen. Ajantasaisen tiedon saat etusivun artikkeleita ja Tunturisuunnistuksen sosiaalisen median sivuja seuraamalla.

  • Muistathan ilmoittaa emitkorttisi numeron sekä täydentää muut mahdolliset puuttuvat tiedot ilmoittautumiseesi maanantain 2.8. aikana. Kilpailukeskuksen infossa ilmoittaminen maksaa 5 euroa / emitnumeron muutos.
Lue lisää →

Ilmoittautumisaikaa jatketaan – Vielä ehdit löytää parin

Suomen Tunturisuunnistuksen normaalihintaista ilmoittautumisaikaa jatketaan maanantaihin 2.8. saakka.

Järjestäjä tekee kaikkensa, jotta tapahtuma pystytään järjestämään koronaturvallisesti. Osallistujien koronaohjeisiin voit tutustua alla sekä myöhemmin julkaistavassa kilpailuohjeessa.

Löydä sarjasi kilpailukutsusta, oikea pari vaikkapa tapahtuman sosiaalista mediaa hyödyntämällä ja ilmoittaudu mukaan Irmassa tai ilman lisenssiä suunnistavat sähköpostilla: risto.kivinen@resultfellows.com

Tervetuloa suunnistamaan ikimuistoisiin maisemiin Pallas-Yllästunturin kansallispuiston keroille, kuruihin ja kankaille!

Suunnista koronaturvallisesti tunturiin!
  • Älä suunnista tai seuraa kilpailua kisakeskuksessa sairaana.
  • Pidä reilu turvaväli (kaksi metriä) kisakeskuksessa, lähdössä ja suunnistaessa.
  • Käytä maskia siellä, missä turvavälin pitäminen ei onnistu (sisätilat, infoteltta, bussikuljetus, yhteislähtö).
  • Järjestäjä suosittelee maskin käyttöä lähtöalueella. Riittävän etäisyyden säilymistä kilpailijoiden välillä ei pystytä varmuudella takaamaan. Maski on kilpailijan oma varuste, ja kilpailija kuljettaa sen lähdön jälkeen itse pois maastosta.
  • Puhdista kätesi huolella ja usein. (Kisakeskuksessa on saatavilla käsidesiä)
  • Älä yski tai aivasta toista kohti, vaan kertakäyttönenäliinaan tai sen puutteessa hihaan.
  • Saavu kilpailukeskukseen kimppakyydillä tai jos se ei ole mahdollista, järjestäjän bussikuljetuksella maskia käyttäen.
  • Seuraa Lapin ajankohtaista koronatilannetta ja toimi yleisten suositusten mukaisesti.
  • Järjestäjä voi muuttaa koronatilanteen, ohjeiden ja suositusten muuttuessa kilpailun järjestämistapaa ja käytäntöjä. Seuraa kilpailun verkkosivua ja somesivuja löytääksesi ajantasaisen tiedon.
  • Tehdään yhdessä Tunturisuunnistuksesta kaikille turvallinen tapahtuma.
  • Vastuuhenkilöt: Kilpailunjohtaja: Leena Vanhatalo, leena.vanhatalo21@gmail.com, puh. 040 6576 955. Ratamestari: Ulf Meriheinä, ulf.meriheina@kolumbus.fi, puh. 050 568 1270. Valvoja: Velu Sipola, velu.sipola@gmail.com, puh. 0400 396 345. Tulospalvelu: Risto Kivinen, risto.kivinen@resultfellows.com, puh. 044 058 3583.
Lue lisää →

Kilpailun suojelijan Pekka Sulkavan tervehdys

Kaksi retkeilijää sorapolulla ilta-auringon valaisemassa tunturimaisemassa Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

”Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on perinteinen jo klassikoksi muodostunut tunturisuunnistuskilpailujen järjestysalue. Kilpailuja on järjestetty eripuolilla Suomen vanhinta kansallispuistoa kansallismaisemassa ja sen ympäristössä. Suunnistus harrastuksena ja kilpailulajina on liikunnasta, urheilusta ja luonnonarvoista nauttimista parhaimmillaan, kilpailujännityksen tuoman adrenaliiniannoksen höystämänä. Pallas-Yllästunturi on Suomen kansallispuistoista ylivoimaisesti rakastetuin, jos laskemme sitä käyntien määrällä. Kansallispuistossa mitataan maailman puhtain ilma, jota kaikki kävijät nauttivat täysin palkein. Lue lisää →