Tervetuloa Ylläksen tuntureille!

Ylläksen Rasti on toiminut lähes 10 vuotta sitten edellisen kerran Tunturisuunnistus-tapahtuman järjestäjänä. Tässä ajassa kisaorganisaatio on kokenut luonnollista uudistumista, joten nyt olemme uuden edessä monellakin tavalla. Tämä vallitseva aika tapahtuman toteutukselle on myös uusi meille kaikille. Toteutamme tapahtuman koronaturvallisesti vallitsevia ohjeita ja suosituksia noudattaen.

Ratamestarina toimii Ulf Meriheinä, pitkän linjan suunnistusguru. Suunnistus kokonaisuudessaan on yksi hänen intohimon kohteistaan, ja se näkyy maastossa jokaisella rastipisteellä. Radat on laadittu kaikkien aikojen tarkimmalle tunturisuunnistuskartalle, joka on tehty hyödyntäen tuoretta laserkeilausaineistoa. Radat vievät sinut Pyhä- ja Kukastuntureiden sekä Äkäskeron huippujen upeisiin maisemiin, avotunturiin. Tuntureiden ja kerojen valloitus haastavien ja kauniiden rastipisteiden kautta luo upean kokemuksen, jota ei voi jättää väliin.

Peurakaltion kisakeskus on kurkistus menneeseen savotta-aikaan, josta pääsemme kaikkine aisteinemme nauttimaan. Peurakaltion Tallikahvio ja savottakämppä tarjoaa majoitus- ja kahvilapalveluita suunnistajille.
Äkäslompolosta löydät lisää yhteistyökumppaneitamme, jotka ovat laatineet hyvät tarjouspaketit majoitukseen ja ruokailuun. Lapland Hotelsilta järjestyy sekä majoitus että ruokailut, Ravintola Rouheeseen voit mennä syömään hyvin. Harjun Mökit tarjoavaa laadukasta mökkimajoitusta hyvällä sijainnilla. Ylläksen Ykkös Caravaan tarjoaa vaunualueen palveluiden lisäksi myös laadukasta mökkimajoitusta. Sport Corner Ylläksen kisaviikon tarjoukset on syytä käydä tarkistamassa.
Varsinainen nähtävyys on kylämme ykkösjuttu, Jounin Kauppa. Kauppias Sampo ja Kauppiaan Rouva Minttu toivottelevat koko suunnistusväen tervetulleeksi Jounin kauppaan. Sieltä löytyykin sitten kaikki muu, mitä onnistunut suunnistusloma tarvitsee.

Tervetuloa viihtymään, nauttimaan ja haastamaan itsesi upeisiin maisemiin hyvässä porukassa!

Leena Vanhatalo
Kilpailunjohtaja