Kilpailuohjeet

Vastuuhenkilöt

Kilpailunjohtaja: Janne Hannola, janne.hannola@gmail.com, puh. 045 2233 641
Ratamestari: Juhani Ylönen, mejussi1959@gmail.com, puh. 0400 672 152
Valvoja: Raimo Tolonen, raimotol@gmail.com, puh. 040 5716 218
Tulospalvelu: Risto Kivinen, risto.kivinen@resultfellows.com, puh. 044 0583 583
Info/Kisakanslia: Jan Denks 040 5444 298
Muksula: Mirja Törmänen p. 045 1385 354
Turvallisuusvastaava: Mikael Holma 050 5940 238
Kuulutus: Nina Siltala
Maaston EA: SPR Inari, Tiina Arhipoff

Tuomarineuvosto

Tuomarineuvostoon kuuluvat Juha Tolonen, Vihtavuoren Pamaus (puheenjohtaja); Tero Taulavuori, Lapin Suunnistus pj; Annika Vaara, Lapin Veikot

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton sääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus Hotelli Riekonlinna, Saariseläntie 13, 99830 Saariselkä. Kartta lopussa.

Paikoitus

Paikoitus tapahtuu Saariselän alueella oleville pysäköintialueille. Laskettelurinteiden pysäköintialueilla on runsaasti paikoitustilaa, matkaa kilpailukeskuksesta on noin 1,5 km. Maalin läheisyydessä on rajoitetusti parkkitilaa, joten Saariselän alueella majoittuvia kilpailijoita pyydetään saapumaan maalialueelle ja lähtöön kävellen/pyörällä.

Info

Info on Saariselällä Hotelli Riekonlinnassa, Saariseläntie 13, 99830 Saariselkä

Perjantaina 5.8.2022 klo 17 – 20
Lauantaina kello 10–18
Sunnuntaina kello 8–16

Kartta

Tunturisuunnistuskartta. Mittakaava 1:25 000, käyräväli 5 metriä. Kilpailukartan pohjana on käytetty Maanmittauslaitoksen maastotietokantaa ja Tunturisuunnistuskarttoja vuosilta 2015 ja 2017. Aineiston pohjalta kartan on tehnyt Routamap Oy. Vähäisiä muutoksia on tehty ratamestarin toimesta.

Kilpailumaastossa on useantasoisia tieuria ja polkuja. Osa ensimmäisen päivän kilpailualueella olevista moottorikelkkareiteistä on kuvattu ajouran symbolilla, ne kuitenkin erottuvat selvästi maastossa. Selkeimmät toisen päivän kilpailualueella olevista ulkoilureiteistä ja latu-urien pohjista on kuvattu ajotie symbolilla.

Kartan harmaalla kalliovärillä merkityt alueet eivät aina ole yhtenäistä kalliota, vaan laikuttaisia siellä täällä olevia pienehköjä kallioalueita. Vähäsateisen kesän myötä osa puroista on kuivunut ja vaikea havaita maastossa. Lukekaa näissä kohdissa käyriä ja katsokaa pintakasvustoa.

Kartat ovat muovisuojuksissa.

Sarjat ja matkat

Tunturisuunnistuksen sarjat ja ratapituudet sekä arvioidut nousumetrit löydät linkin takaa avautuvasta pdf-tiedostosta.

Maasto

Kilpailumaasto on pääosin hyväkulkuista, avointa tunturia ja metsäistä rinnemaastoa. Tunturien avoimien alueiden reunoilla näkyvyyttä heikentää tunturikoivikot ja avoimilla lakialueilla kulkemista vaikeuttaa liekomaisina kasvavat vaivais- ja tunturikoivut..  Ensimmäisenä päivänä radoilla on joen ylitys. Ylityspaikat ovat merkitty karttaan. Jos ajankohdan sademäärä on keskimääräinen, joen voi ylittää muualtakin. Maastossa on runsaasti eritasoisia polkuja. Suurimmat korkeuserot ovat noin 200 metriä. Maasto sijaitsee pääosin Urho Kekkosen kansallispuistossa.

Kielletyt alueet

Kielletyt alueet on merkitty karttaan ja osin rajattu maastoon.

Rastit ja leimaus

Rastirakennelmat ovat mallirastien mukaisia. Parisarjoissa käytetään kahta emit-kilpailukorttia. Parin on juostava koko kilpailu ja käytävä kaikilla rasteilla yhdessä. Parin molempien jäsenten tulee leimata kaikilla rasteilla. Mallirastit sijaitsevat Riekonlinnan kisakeskuksessa ja maalialueella Kullanhuuhtojantien ja Saariseläntien liikenneympyrän alueella. Mallirasteilla on myös 0-leimasin, jolla voi tarkistaa Emit-kilpailukortin toimivuuden.

Kilpailunumerot ja rastimääritteet

Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroita, myös kuntosarjat. Sama numero on käytössä kumpanakin päivänä. Numerolaput ovat saatavilla infosta. Numeroissa on vain yksi hakaneula mukana, joten ottakaa omat hakaneulat mukaan.

Rastimääritteet on painettu karttaan. Rastikoodi on rastinumeron jäljessä. Irrallisia rastimääritteitä ei ole saatavilla.

Emit-kilpailukortit ja tarkistuskortit

Kilpailija on itse vastuussa elektronisen kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää lähtöluettelossa mainittua kilpailukorttia. Muista ilmoittaa emit-korttisi numero.

Muutokset kilpailupäivänä infoon hintaan 5 €/muutos.
Vuokrakortit infosta hintaan 5 €/päivä.
Palauttamatta jätetystä emit-kortista veloitetaan 80 euroa.
Kilpailutoimistossa ja lähtöpaikalla on saatavissa emit-tarkistusliuskoja.

Maksut voi maksaa käteisellä tai kortilla.

Lähdöt

Lähtöjen paikat näkyvät lopussa olevasta kartasta. Lähtöihin on viitoituksena käytetty puna-valkoista nauhaa (ei yhtenäinen) sekä maahan pistettyjä keppejä, joissa on punainen viiri ja teksti START.

Lauantai:

Riekonlinnan kisakeskuksesta on lauantaina lähtöön matkaa 2,5 km. Lähtöön on viitoitus ulkoilureittejä ja moottorikelkkauria pitkin. Matkalla ylitetään teitä, ole varovainen ja käytä suojateitä! Varaa aikaa lähtöön siirtymiseen reilusti. Yleisöllä on mahdollisuus tulla seuraamaan lähtöä.
Lauantaina lähtöpaikan läheisyydessä on käymälä/käymälöitä.
Lähtöpaikalla on juomavesipiste.
Lähtöpaikalle on varattu muovikasseja varusteita varten. Varusteet kuljetetaan maaliin. Kilpailijat vastaavat itse varustekassien merkinnästä paikalla olevilla huopakynillä.
Emit-korttien nollaus tapahtuu lähtöpaikan läheisyydessä.
Kartat ovat numeroittain ja sarjoittain riveissä maassa, katso erillinen Lähtökaavio.
Lähtöriveihin siirtyminen aloitetaan noin viisi (5) minuuttia ennen yhteislähtöä.
Lähtöalue suljetaan noin kaksi (2) minuuttia ennen lähtöä.
Kartat ovat muovisuojuksessa. Karttoihin on merkitty sarja ja kilpailunumero. Parisarjojen kartat on nidottu yhteen.
Varmistakaa että olette oman karttanne kohdalla.
Kartan saa ottaa komennolla ”KARTAT” noin 30 sekuntia ennen lähtömerkkiä. Vastuu on kilpailijoilla että ottavat omat kartat.
Kaikkien sarjojen, myös kuntosarjojen, lähtö tapahtuu yhteislähdöllä klo 13.

Katso oma paikkasi lähtöalueelta ennakkoon tästä

Sunnuntai:

Sunnuntaina lähtöön on matkaa noin 1,5 kilometriä. Lähtöön on viitoitus ulkoilureittiä pitkin lähtöpaikalle asti.
Lähtöpaikalta ei ole varustekuljetusta kilpailukeskukseen.
Lähtöviitoituksen varrella on käymälä/käymälöitä.
Lähdössä on juomavesipiste.
Takaa-ajolähdöt klo 10.00 – 10.40.
Lähtökarsinat on merkitty sarjoittain, kilpailijat siirtyvät omaan lähtökarsinaan.
Kartat ovat sarjoittain sangoissa lähtöviivan etupuolella. Lähtömerkin saatuaan kilpailijat ottavat kartat oman sarjansa sangosta. Vastuu on kilpailijoilla että ottavat omat kartat.
Lähdön jälkeen kilpailijat etenevät K-pisteelle, jonne on matkaa noin 100 metriä.
Yhteislähtö klo 10.45.
Kuntosarjojen yhteislähtö klo 11:00.
Sunnuntaina on takaa-ajolähtö 1. päivän tulosten perusteella kaikilla sarjoilla kuntosarjoja lukuun ottamatta. Takaa-ajoon pääsevät mukaan kaikki ne, jotka jäävät 1. päivänä sarjan kärkeen korkeintaan 40 minuuttia.
Sekaparisarjoissa ikähyvitykset 1 min/1 vuosi yli 80 menevältä osalta. Sarjoissa HDB ja HDC ikähyvitys on puolet HDA sarjan laskukaavasta pyöristettynä ylöspäin tasaminuuttiin. Ikähyvitykset huomioidaan ensimmäisen päivän tuloksiin. Ikähyvityksien mahdollisia korjauksia voi tehdä infossa ennen lauantain lähtöä.
Sunnuntain tarkat lähtöajat ilmoitetaan ilmoitustaululla ja kisasivuilla lauantain tulosten selvittyä.
Toiminta yhteislähdössä lauantain tapaan.

Katso oma paikkasi lähtöalueelta ennakkoon tästä

Maali

Kaikki sarjat saapuvat samaan maaliin, johon on viitoitus viimeiseltä rastilta (puna-valkoinen nauha). Kilpailussa käytetään maalileimausta. Parisarjoissa molempien kilpailijoiden on saavuttava maaliin yhdessä. Jos joukkue ei tule maaliin yhdessä, tulos hylätään. Jälkimmäisen saapuminen maaliin määrää tuloksen. Maalituomari ratkaisee sijoituksen maaliviivan ylityksestä tiukoissa tilanteissa. Maaliviivan jälkeen on maalileimaus, jonka jälkeen kilpailijat etenevät maalikarsinaa pitkin leimantarkistukseen. Maali suljetaan lauantaina klo 18.00 ja sunnuntaina klo 16.00. Jos et ehdi ajoissa maaliin, niin soita kilpailukartassa olevaan puhelinnumeroon puh. 050 5940 238

Karttaa ei kerätä pois maalissa kumpanakaan päivänä.

Väliaikarastit

Väliaikarasteja ei ole. Viimeinen rasti toimii lähestymisrastina.

GPS-seuranta

GPS-seurantaa ei ole.

Juomat

Maastossa ei ole järjestäjien toimesta juomarasteja. Virtaavien purojen vesi on kuitenkin pääsääntöisesti juomakelpoista. Purojen veden juominen on kilpailijan omalla vastuulla. Muista huolehtia riittävästä energiasta ja juomasta pitkän suorituksen aikana. Varaudu myös tunturien nopeasti vaihtuviin sääolosuhteisiin. Älä jätä maastoon mitään roskia! Juomapiste on maalissa.

Kuntosarja

Kuntosarjaan voi ilmoittautua vielä paikan päällä Riekonlinnan infossa lauantaina klo 11.30 mennessä ja sunnuntaina klo 9.00 mennessä. Osallistumismaksu kuntosarjaan paikan päällä ilmoittauduttaessa on 26 euroa / henkilö / päivä ja se maksetaan infoon käteisellä tai kortilla. Lähtö tapahtuu yhteislähdössä.

Keskeyttäneet

Keskeyttäneet kilpailijat tulevat normaaliin tapaan maaliin ja ilmoittavat leiman tarkastuksessa keskeyttäneensä. Kaikkien keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa.

Pesu

Peseytyminen on mahdollista Lapland Hotel Riekonlinnan saunatiloissa. Yleiset saunat lämpimänä lauantaina klo 15 – 19 ja sunnuntaina 13 – 19 (pyyhevuokra 2€). Sisätiloihin ei saa mennä suunnistuskengillä. Pesutilat ovat rajalliset, joten suositeltavaa on käyttää majoitustilojen pesumahdollisuutta.
Varusteiden pesuun on mahdollisuus ulkona hotelli Riekonlinnan ”takapihalla”.

WC

Lähdössä on lauantaina käymälä/käymälöitä ja sunnuntain lähtöviitoituksen varrella.

Ensiapu

Maastossa on molempina päivinä yksi ensiapupiste. Ensiapupiste on merkitty karttaan. Kilpailukeskuksessa on ensiapupaikka. Karttaan on merkitty puhelinnumero: 050 5940 238, josta voi hälyttää tarvittaessa apua paikalle. Oma puhelin on suositeltavaa ottaa mukaan avun hälyttämistä varten, mutta sen tulee olla suljettuna lähtöalueella ja kilpailusuorituksen aikana.

Vakuutukset

Kilpailun järjestäjä ei vakuuta osallistujia.

Muksula

Kilpailukeskuksessa on muksula, johon tulee ennakkoilmoittautua viimeistään 2.8.2022 sähköpostitse osoitteella: lapin.sudet(a)gmail.com. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee mainita muksulaan tulevan lapsen nimi ja ikä sekä huoltajan nimi ja puhelinnumero.
Muksulan maksu on 10 €/päivä/lapsi (Huomaa muutos). Maksu suoritetaan käteisellä tai kortilla, kun lapsi tuodaan muksulaan.
Muksula on avoinna lauantaina 6.8. klo 12.00 – 18.00 ja sunnuntaina 9.00 – 16.00.
Lapsen omat eväät mukaan.

Ravintola

Lapland Hotel Riekonlinnan Ravintola Linnansali avoinna la 6.8. ja su 7.8. klo 12-22.30

Keittolounas lauantaina ja sunnuntaina klo 12-15, 14,50 € / hlö ja lapset 4-12v. 11,50 € / hlö

À la Carte, klo 16-22

Muut palvelut

Kilpailukeskuksessa palvelevat Suunnistajan Kauppa ja Seppo Keltamäki.

Palkintojen jako

Palkinnot voi noutaa kilpailukeskuksesta sarjoittain, kun sarjan yhteistulos on selvinnyt. Tulosten valmistumisesta ilmoitetaan kuuluttamalla ja tulostaululla. Palkittavien määrät/sarja julkaistaan kilpailun verkkosivulla ilmoittautumisajan päätyttyä. Hakematta jääneet palkinnot voi hakea infosta sunnuntaina kello 16 mennessä. Palkinnonsaajan on ilmoitettava henkilötunnuksensa, mikäli sitä pyydetään palkintoa noudettaessa. Kilpailun järjestäjä tekee verolain mukaisen ilmoituksen palkinnoista tulorekisteriin.

Sijoituksen mukaan jaettavien palkintojen lisäksi osa palkinnoista arvotaan osallistujien kesken. Arvonnassa voittaneiden nimet julkaistaan kilpailukeskuksen ilmoitustaululla ja kilpailun verkkosivulla sunnuntaiaamuna.

Palkittavien määrät sarjoittain:

H21A   2       palkintoa
H21B   1       palkintoa
H21C   3       palkintoa
H80     1       palkintoa
H95     1       palkintoa
H110   1       palkintoa
H125   1       palkintoa
H140   1       palkintoa
H32     1       palkintoa
H38     0       palkintoa
D21A   2       palkintoa
D21C   3       palkintoa
D80     0       palkintoa
D95     1       palkintoa
D110   1       palkintoa
D125   1       palkintoa
D140   1       palkintoa
D32     1       palkintoa
D38     1       palkintoa
HDA    3       palkintoa
HDB    3       palkintoa
HDC    3       palkintoa
HA      2       palkintoa
HB      3       palkintoa
DA      2       palkintoa
DB      3       palkintoa
Kuntopari     4  palkintoa
Kuntohenk.  4  palkintoa
Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan muutama palkinto.

Tulokset

Tulokset ovat nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla ja kilpailun verkkosivulla www.tunturisuunnistus/2022, josta löytyvät myös väliajat sekä linkki reittihärveliin.