Yleistiedote 

 

Suomen Tunturisuunnistus Kilpisjärvellä 3.-4.8.2019

Suomen Tunturisuunnistus on vuosittain Lapin tuntureilla järjestettävä tapahtuma. Tänä vuonna kilpailu käydään elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Kilpisjärven upeissa maisemissa. Järjestelyvastuussa ovat Lapin suunnistuksen jäsenseurat vuorotellen. Tämän vuoden kilpailun järjestää Länsi-Rajan Rasti Ylitorniolta.

Kilpailuun on ilmoittautunut ennakkoon yli 700 kilpailijaa. Kuntosarjoihin voi ilmoittautua vielä tapahtuma-aamuina, joten voidaan odottaa, että kokonaisosallistujamäärä nousee 750-800 kilpailijaan. Suurin osa sarjoista on parisarjoja, mutta myös yksilösarjoja valittavissa.

Kilpailukeskus on Kilpisjärven Luontokeskus, jossa sijaitsee myös maali molempina päivinä. Pääsarjojen kilpailua voi seurata Kilpisjärven luontokeskuksen GPS-lähetyksestä sekä myös internetistä.

Kilpailu käydään Jehkatsin ja Ailakkavaaran tuntureilla ja välimaastoissa. Lähtöpaikka sijaitsee molempina päivinä noin 1,5 km Kilpisjärven kaupalta ylös tunturiinpäin. Kilpailumatkoja on kuntosarjojen sekä nuorimpien ja vanhiempien sarjojen noin kymmenestä kilometristä pääsarjojen miesten noin 25 kilometriin.

Lauantaina kaikki sarjat lähtevät klo 13. Sunnuntain takaa-ajolähdöt alkavat klo 10. Ensimmäisiä kisailijoita odotetaan maaliin lauantaina klo 14 ja sunnuntaina klo 11.