Tunturiin MM-edustajia – myös viime vuoden voittajat mukana

Pallaksen Tunturisuunnistukseen on ilmoittautunut muutama päivä ennen varsinaisen ilmoittautumiajan päättymistä 204 paria. Ilmoittautuneiden joukosta löytyy myös muutama heinäkuisten Italian MM-kisojen kävijä, joten Pallaksella nähtäneen kovatasoiset kilpailut.

Sekä miesten että naisten pääsarjoihin on tällä hetkellä ilmoittautunut 9 paria. Miesten kisassa nähdään kovaa kansainvälistä vauhtia, sillä kisoihin on ilmoittautunut parikin Italian MM-edustajaa. Hiidenkiertäjien kemijärveläinen Matti Kivelä on saanut tunturiin parikseen Viron MM-suunnistaja Timo Sildin (MM-pitkä 37. , MM-keskim 47.), joka paukutteli Kuopio-Jukolassakin 6. osuuden pohjat. Matillakin vauhti riittää, sillä mm. SM-keskimatkalta Joutsenosta tuli 6. sija.

Tampereen Pyrinnön kaksikko Severi Kymäläinen & Florian Howald omaavat parhaimmat kansainväliset näytöt sprinteistä. Severi oli MM-kisoissa Italiassa sprintissa 24. ja oli mukana 8. sijoittuneessa Suomen sprinttiviestijoukkueessa . Sveitsiläinen Florian Howald ei Italian MM-kisoissa ollut mukana, mutta kevään Portugalin EM-kisoissa mies oli sprintin 7. ja keskimatkan 24. Koska tunturissa matka ei paljon sprinteistä poikkea (>20km), taistelevat miehet varmasti kisan voitosta.

2013 voittajat Jere Pajunen ja Juha Hyyryläinen. Kuva: Tarmo Oikarinen
2013 voittajat Jere Pajunen ja Juha Hyyryläinen. Kuva: Tarmo Oikarinen

Miesten sarjan voiton viime vuonna korjanneet Kalevan Rastin Jukola-voittaja Jere Pajunen ja Anttolan Urheilijoiden Juha Hyyryläinen ovat ilmoittautuneet puolustamaan voittoaan myös Pallakselle.

Naisten pääsarjassa ovat mukana viime vuonna toiseksi tulleet Susanna Tervo (MS Parma) & Laura Pajunen (Anttolan Urheilijat) sekä kolmanneksi tulleet Tampereen Pyrinnön Lotta Karhoja ja Ellu Munukka. Lappilaisväriä pitää pääsarjassa yllä Lapin Veikkojen Annika Vaara ja Katja Rajaniemi.

Naisten viime vuoden voittajapari Anni-Maija Fincke & Venla Niemi (TP) ei Pallaksella kilpaile parina, mutta Italian MM-sprintin 9. Venla Niemi osallistuu Pallaksella HDA-sarjaan yhdessä maajoukkueluotsi Antti Harjun kanssa.