Tervetuloa Kilpisjärvelle

Länsi-Rajan Rasti järjesti loppiaisena hiihtosuunnistuksen katsastuskilpailut. Nyt kilpailut on saatu onnistuneesti ohitse ja suunnittelukoneisto keskittyy elokuussa 2019 kilpailtavan Tunturisuunnistuksen järjestämiseen. Tunturisuunnistus järjestettiin Kilpisjärvellä viimeksi kymmenen vuotta sitten ja osa kilpailuorganisaatiosta oli mukana järjestelyissä myös silloin.

 

Kilpailukeskus sijaitsee Kilpisjärven kylällä, kaupan välittömässä läheisyydessä. Tien toisella puolella on hotelli sekä lähellä myös suurin osa muusta majoituskapasiteetista. Majoitusliikkeet ovat tällä hetkellä valtaosa talviunilla, mutta voit toki kokeilla onneasi mm. tämän linkin kautta. Linkistä löytyy myös muuta Kilpisjärvi-infoa. Maisemat ovat hienot, mutta matka Kilpikselle pitkä, joten kannattaa varata muutama extrapäivä, jotta ehtii käydä ainakin kolmen valtakunnan rajapyykillä, Mallan luonnonpuistossa sekä Saanalla, kenties Norjassakin.

 

Länsi-Rajan Rastilla on kokenut kisaorganisaatio, joka on järjestänyt tunturisuunnistuksen edellisen kerran Pallaksella sekä lisäksi useita hiihtosuunnistuksen SM-kisoja ja maailmancuppeja. Suunnitelmat kilpailun suhteen ovat pitkällä, mm. rastipisteet on merkattu maastoon jo heinäkuussa 2018. Olin niitä itsekin viemässä ja kerrassaan nautinnollista suunnistusta ja maisemaa on elokuussa luvassa.

 

terveisin

kilpailun johtaja Niina Jaako