Kilpailuohjeet

Alustavat kilpailuohjeet

 

Vastuuhenkilöt

Kilpailun johtaja/tiedottaja Niina Jaako, njaako(a)gmail.com, puh. 0504144119

Ratamestariryhmän johtaja Jorma Pietiläinen, jormapietilainen20(a)gmail.com, puh. 0400391419,

Valvoja Arto Vilppola, AlatPi, puh. 040 868 4980

Tulospalvelu Daniel Lehtonen

 

Tuomarineuvosto

Tuomarineuvoston puheenjohtaja Kauko Pääkkölä, LapVe

Jäsenet Mirka Haataja, YKNM ja Susanna Tervo, IFK Lidingö

 

 

Kilpailun suojelija kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen

Säännöt

Kilpailuissa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton sääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

 

Kilpailukeskus

Kilpisjärven luontokeskus, Käsivarrentie 14145, 99490 Enontekiö

 

Paikoitus

Pysäköinti pyörätien varteen, matka kilpailukeskukseen max. 1 km. Kilpailijoilla ei ole lupa pysäköidä Luontokeskuksen parkkipaikoille. Suosi majoituspaikan pysäköintiä.

 

Info

Luontokeskuksessa perjantaina klo 17-20, lauantaina klo 10-12.30, 13.30-18 ja sunnuntaina klo 8-16.

 

Kartta

Tunturisuunnistuskartta 7/2019, mittakaava 1:30 000 / 1:25 000; käyräväli 5 metriä.

 

Sarjat ja matkat

Sarjat ja matkat 2019

Maasto

Kilpisjärven tunturialue. Suomen ja Norjan välinen valtakunnan raja on merkitty karttoihin, mutta ei maastoon.

 

Kielletyt alueet

Kielletyt alueet on merkitty karttaan. Poroaidan saa ainoastaan alittaa, paitsi porteista, jotka on suljettava.

 

Rastit ja leimaus

Rastirakennelmat ovat mallirastin mukaisia.

Parisarjoissa käytetään kahta Emit-kilpailukorttia. Parin on juostava koko kilpailu ja käytävä kaikilla rasteilla yhdessä. Parin molempien jäsenten tulee leimata kaikilla rasteilla. Mallirasti sijaitsee Luontokeskuksen pihassa. Mallirastilla on 0-leimasin, jolla voi tarkistaa Emit-kortin toiminnan.

 

Kilpailunumerot ja rastinmääritteet

Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroita. Sama numero on käytössä kumpanakin päivänä. Numerolaput ovat saatavilla kilpailukeskuksessa naruun ripustettuina. Numeroissa ei ole hakaneuloja, ottakaa omat hakaneulat mukaan.

Rastinmääritteet on painettu karttaan. Irrallisia rastinmääritteitä ei ole.

 

EMIT-kilpailukortit ja tarkistuskortit

Kilpailija on itse vastuussa elektronisen kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää lähtöluettelossa mainittua kilpailukorttia. Muista ilmoittaa emitkorttisi numero.Muutokset kilpailupäivänä 5 €.

Vuokrakortit saa infosta hintaan 5 €/päivä. Käteismaksu. Palauttamatta jätetystä EMIT-kortista veloitetaan 80 euroa. Numeroiden lähellä ja lähtöpaikalla on saatavissa EMIT-tarkistuskortteja.

 

Lähdöt

Lähtöpaikka sama molempina päivinä.

Luontokeskuksesta lähtöön on 2,8 km.  Viitoitus (sininen naru) lähtee Luontokeskuksesta, josta 1 km pyörätietä ja 1,8 km polkua.  Lähtöön menoon on varattava reilusti aikaa, vähintään 45 min. Lähtöön menee kapea polku, joka on pelkkää ylämäkeä.

K-market Kilpishallin pihalla on kaksi kilpailijoille tarkoitettua käymälää. Käymälöiden niukkuuden vuoksi suosi oman majapaikan vessaa sekä luontokeskuksen vessoja. Huomioi, että parkkipaikan jälkeen lähtöpaikalla ei vessoja ole.

Yhteislähtö suljetaan 2 min ennen lähtöä. Myöhästyneet eivät pääse maastoon yhteislähdössä vaan myöhemmin.

Emit nollaus ja GPS-laitteiden jako tapahtuu lähtöalueelle saavuttaessa.

 

Lauantai:

Lähtö tapahtuu yhteislähdöllä klo 13. Lähtöön järjestäydytään rintanumeroittain 30 joukkueen riveihin (ensimmäiseen riviin nrot 1-30, toiseen nrot 31-60, kolmanteen nrot 61-90, jne.) toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti. Lähtöriveihin siirtyminen aloitetaan 8 minuuttia ennen lähtöä. Karttojen jakaminen aloitetaan 3 minuuttia ennen lähtöä. Kartanjakajat antavat sinulle kilpailunumeroasi vastaavan kartan. Parisarjojen kartat on nidottu yhteen. Varmista, että kilpailunumerosi ja kartan numero ovat samat. Viimekädessä suunnistaja itse vastaa, että hänellä on oikea kartta.

 

Karttaa ei saa avata ennen lähtömerkkiä.

 

Sunnuntai:

takaa-ajolähdöt 10-10.40. Yhteislähtö klo 10.40, kuntosarjat klo 11.

 

Sunnuntaina on takaa-ajolähtö 1. päivän tulosten perusteella kaikilla sarjoilla kuntosarjaa lukuun ottamatta. Takaa-ajoon pääsevät mukaan kaikki ne, jotka jäävät 1. päivänä sarjansa kärkeen korkeintaan 40 minuuttia. Sekaparisarjoissa ikähyvitykset (1 min/ 1 vuosi yli 80 menevältä osalta) huomioidaan ensimmäisen päivän tuloksiin. Ikähyvityksien mahdollisia korjauksia voi tehdä infossa ennen lauantain lähtöä.

Sunnuntain tarkat lähtöajat ilmoitetaan tulostaululla ja kisasivuilla lauantain tulosten selvittyä.

Toiminta yhteislähdössä lauantain tapaan.

Lähtöpaikalta ei ole varustekuljetusta kilpailukeskukseen.

Maali

Kaikki sarjat saapuvat samaan maaliin, johon on viitoitus viimeiseltä rastilta. Kilpailussa käytetään maalileimausta. Parisarjoissa molempien kilpailijoiden on saavuttava maaliin yhdessä. Jos joukkue ei tule maaliin yhdessä, tulos hylätään. Jälkimmäisen saapuminen maaliin määrää tuloksen. Maalituomari ratkaisee sijoituksen maaliviivan ylityksestä tiukoissa tilanteissa. Maali suljetaan lauantaina klo 18.00 ja sunnuntaina klo 16.00. Jos et ehdi ajoissa maaliin, niin soita puh.0445808222. Karttaa ei kerätä pois maalissa kumpanakaan päivänä.

 

 

Väliajat

Väliaikarasteja ei ole. Viimeinen rasti toimii lähestymisrastina.

 

GPS-seuranta

GPS-seuranta on sarjoissa H21A, D21A, HDA, HA ja DA, mahdollisesti myös H/D 32 ja 38. Seurattavien nimet julkistetaan kisasivuilla ja infossa perjantaina.

 

GPS-seurantalaiteet jaetaan molempina päivinä lähtöalueella. GPS-laitteet palautetaan molempina päivinä kisan jälkeen maalissa Luontokeskukseen.

Kilpailijoiden etenemistä voi seurata Luontokeskuksessa.

 

Juomat

Maastossa ei ole järjestäjien toimesta juomarasteja. Virtaavien purojen vesi on kuitenkin puhdasta ja juomakelpoista. Puroista veden juominen on kuitenkin kilpailijan omalla vastuulla.  Huolehdi riittävästä energiasta ja juomasta pitkän suorituksen aikana. Älä jätä maastoon mitään roskia!! Vettä ja mehua on saatavilla kilpailukeskuksessa.

Kuntosarja

Kuntosarjaan voi ilmoittautua myös paikan päällä kilpailukeskuksen infossa lauantaina klo 11.30 mennessä ja sunnuntaina klo 9:00 mennessä tai niin kauan kuin karttoja riittää. Kuntosuunnistusmaksu paikan päällä ilmoittauduttaessa on 25 euroa / henkilö / päivä ja se maksetaan infoon käteisellä. Lähtö tapahtuu yhteislähtöinä muiden sarjojen kanssa.

 

Keskeyttäneet

Keskeyttänyt kilpailija tulee normaaliin tapaan maaliin ja ilmoittaa leimantarkastuksessa keskeyttäneensä. Kaikkien keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa.

 

Pesu

Kilpailukeskuksessa ei ole pesupaikkaa. Laplandhotels Kilpiksen saunat ja rantasaunat lämpimänä seuraavasti:

la 3.8. hotellin saunat avoinna miehille klo 14-15 ja naisille klo 15-17, rantasaunat molemmille klo 16-21

su 4.8. hotellin saunat avoinna miehille klo 11-12.30 ja klo 14-15.30 ja naisille klo 12.30-14 ja 15.30-17, rantasaunat molemmille klo 16-21.

 

Saunan hinta 10 euroa / hlö maksetaan hotellin vastaanottoon, ennakkovarausta ei tarvita, pyyhevuokra 5 eur/kpl. Lisäksi tarjolla on erillistilattava perhe- / tilaussauna 35 eur/h (1-4 hlöä), varaukset puhelimitse 016 323 300.

Kilpisjärvessä uiminen on ilmaista.

 

WC

Kilpailukeskuksessa on 5 kpl sisävessoja. K-market Kilpishallinpihalla on 2 kpl bajamajoja. Lähtöpaikalla ei ole vessoja. Suosi majapaikan vessaa, jos yövyt Kilpisjärven kyläkeskuksessa!

 

Suunnistuskengät jalassa ei saa mennä sisätiloihin.

 

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupaikka. Karttaan on merkitty puhelinnumero 0445808222, josta voi hälyttää tarvittaessa apua paikalle.

Oman kännykkä on syytä turvallisuussyistä ottaa mukaan, mutta sen tulee olla suljettuna lähtöalueella ja kilpailusuorituksen aikana. Puhelin kilpailukeskukseen 0445808222 talleta puhelimeesi.

 

Muksula

Kilpailukeskuksessa on muksula, johon on ennakkoon ilmoittauduttu.

 

Ravintola

Luontokeskuksessa ei ole kahvilaa eikä ravintolaa. Luontokeskus sijaitsee Kilpisjärven keskustassa, jossa sijaitsee useita kahviloita ja ravintoloita aivan lähietäisyydellä

 

Palkintojen jako

Sunnuntaina palkinnot jaetaan yhteistulosten mukaan tulosten selvittyä. Palkittavien määrät on nähtävissä kilpailuohjeessa jäljempänä. Palkinnot saa infosta, palkinnonsaajan on ilmoitettava sosiaaliturvatunnus uuden verolain mukaisesti. Palkittavien määrä

Kuntosarjojen palkinnot arvotaan. Arvonnan voittajien nimet julkistetaan kilpailukeskuksen ilmoitustaululla sunnuntaiaamuna.

Tunturinvalloittaja-mitaleita 10, 20 ja 25 osallistumiskerrasta voi noutaa infosta.

Tulokset

Tulokset ovat nähtävillä tulostaululla sekä kisasivuilla www.tunturisuunnistus.fi/2019 . Kisasivuilla on nähtävissä myös väliajat.