Tervetuloa Saariselälle

Lapin Sudet ovat tämän vuoden Tunturisuunnistus-tapahtuman järjestäjä. Edellisen kerran järjestimme tapahtuman 2015. Kilpailukeskus on lähes sama, maalialue on vain tällä kertaa toisella puolen Saariseläntietä.

Tällä kertaa ratamestarina toimii Juhani Ylönen, jolla on pitkän linjan suunnistuskokemus ja on itsekin osallistunut Tunturisuunnistukseen useana vuotena. Suunnistusalueena on Saariselän lomakeskuksen koillis- ja eteläpuolen välinen alue. Maasto on pääsääntäisesti helppokulkuista, kivikkoa on varsin vähän. Radat kulkevat Kaunispään, Palopään, Kivipään, Vahtamapään, Iisakkipään ja Ahopään rinteillä ja laaksoissa. Edessä on avotunturia, tunturikoivikkoa ja laaksojen mäntymetsää eli vaihtelevuutta on tiedossa. Matkan varrella voi siis ihailla Saariselän maisemia monella tavalla.

Kisakeskuksena toimii Lapland Hotels Riekonlinna, joka on ollut jo vuosi Lapin Susien yhteistyökumppani mm. Vaskoolihiihdon puitteissa. Tälläkin kertaa sieltä löytyvät kisakanslia, muksula ja saunat kisapäivän päätteeksi. Lisäksi Riekonlinnassa on lounastarjous kisailijoille sekä hyvä majoitustarjous. Muutenkin Saariselkä alkaa pikkuhiljaa heräillä syyssesonkiin, joten palveluita on hyvin tarjolla. Esimerkiksi Lapland Safaris tarjoaa monenlaista ulkoiluaktiviteettiä ja useasta paikasta voi vuorata maastopyöriä.

Tervetuloa viihtymään Saariselälle ja nauttimaan Tunturisuunnistuksesta!

Janne Hannola
Kilpailunjohtaja